Összes oldalmegjelenítés

2012. június 24., vasárnap

Ribizliparfé

Felirat hozzáadása
A parfé a Wiki Szótár szerint:
"Fagylaltszerű édes krém, tejszínből és tojásból készítve, különféle ízesítésekkel, gyümölcsökkel."' Lehet fagyinak is, de inkább olyan jégkrémtorta féle.



Ribizli parfét csináltam a hétvégén. A piacon már többször láttam sárga ribizlit, de most vettem először. Ugyanolyan fanyar savanykás, mint a piros, csak színben különböznek. Mindkettőből tettem a parféba.

Hozzávalók:

4 dl tejszín
1 csomag zselatin fix
5-6 ek porcukor
20 dkg ribizli

Az alaposan megmosott ribizlit leszemeztem, majd villával kicsit összetörtem, nem teljesen, maradtak benne egész szemek is.
A jól lehűtött tejszínt a porcukorral és a zselatin fixxel kemény habbá verjük (most sikerült a kemény hab). Végül lazán belekevertem a kétféle ribizlit, nem teljesen homogénre, kicsit márványosra hagytam.
Egy özgerincformát folpackkal kibéleltem, beletöltöttem a masszát, és a tetejére szabtam egy akkora ostyalapot, mint a forma. Kiborításkor ez lesz az alja. Ráhajtogattam a fóliát és fagyasztóba tettem.

Így került a fagyasztóba
Csak ma reggel vettem ki, szépen kijött a formából. Mindját kettőbe is vágtam forró vizes késsel, mert a fiaméknak is adtam belőle.


                  

                    
Később olvasztott csokival meglocsoltam a tetejét (tortakészítésből maradt ki).

        
Fogyasztáskor szeleteltem fel, mindig csak annyit, ami elfogyott, mert gyorsan olvad ebben a nagy melegben.
Szerintem másféle gyümölccsel is készíthető, érdemes kipróbálni.



             

A receptet   Strawberry blogján találtam, megköszönöm neki, örülök ennek a gyorsan , könnyen elkészíthető mutatós hideg édességnek. Ő külön csokiöntetet főzött hozzá, akit érdekel, nála megtalálja. És azért is az ő receptjét választottam, mert nincs benne tojás. Nyáron nagyon óvatos vagyok a tojáshasználattal.
Ezzel a gyümölcsös édességgel veszek részt Verusnál a Jöhet a desszert?…..Játékra fel!
játékban. Itt is megköszönöm a játékot és a szervezést Verusnak.

14 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, én még sárga ribizlit nem ettem, érdekes. Ezt a parfét ki fogom próbálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erika, próbáld ki, meglátod milyen finom!

      Törlés
  2. Nagyon finom lehet és mutatós, jó nyári édesség! A sárga ugyanaz, mint a fehér ribizli? Ránézésre igen. Nekünk volt régen az udvaronkon és szerettem ám:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emi, finom volt és gyorsan elkészíthető! a sárga ribizli is ugyanolyan, mint a piros ízre.

      Törlés
  3. Igazán friss nyári édesség!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki és egyszerű is elkészíteni:)

    VálaszTörlés
  5. A mélyhűtőmben már egy hete várja sorsát egy rakás ribizli anyóstól...Azt hiszem megtaláltam a felhasználási módját ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tejszínhab, remek ötlet, készítsd el te is!

      Törlés
  6. Nagyon guszta! Köszi szépen a receptet, fel is vettem a "könyvembe". :)

    VálaszTörlés
  7. Szuper nyári desszert, imádom a ribilit is ráadásul:) Azt hiszen hamarosan én is parfét fogok készíteni:)

    VálaszTörlés
  8. Trollanyu, várjuk róla a bejegyzést!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...